Ketvirtadienis, 28.03.2024, 22:01
     

 
MENIU

IEŠKOTI

NAUJIENŲ DATA

RAKTAŽODŽIAI
swf Win7 liaudiski vaistai Anonymous OS megaupload SOPA BCU.exe klaviatura greitis klaviaturos treniruoklis teksto rinkimas AntiVirus test acta Ghent Lichtfestival šifruoti duomenis saugumas internete balandis pelėda vyturys Skype VIRUS autorines teises duomenų atkūrimas saugumas anonymous Links nuorodos Google Chrome peršalimas receptai vėžys elektra Dievo rezimas klavisu kombinacijos Os spirgučiai mozilla firefox domenai RAM programu instaliavimas almeza windows 8 organizmo stiprinimas GodMode automatiškai rusiskai lt klaviatura DNSChanger Comodo Firewall Free ugniasiene uzkarda benamiai gyvūnqi svetaines parsisiusti filmuka homeless kates Cloud debesai vaistazoles windows 8 consumer preview birzelis beglobiai Google vaistai skausmas skrandis infarktas cat kalniečių poliklinika zzz V.Kimtienė elektros taupymas dirbant kompiteri žaizda skrandyje Windows8 parsisiusti how to download youtube videos pars keptuvė

%
pagrindinis » 2012 » Vasaris » 8 » 10 ĮSAKYMŲ
20:17
10 ĮSAKYMŲ

1.    Virtualioje erdvėje būkite atsargūs, pateikdami savo tikrąjį vardą ir pavardę, jei prie šios informacijos prieigą gali turėti bet kuris interneto vartotojas..

2.    Atsargiai elkitės naudodamiesi elektroninėmis paslaugomis, kurios reikalauja Jūsų banko duomenų. Prieš atlikdami finansines operacijas internete, įsitikinkite, jog interneto svetainė, kuria naudositės yra saugi ir patikima.

3.    Saugokite ne tik savo tapatybės ar banko duomenis, tačiau ir vieną svarbiausių virtualios erdvės elementų – slaptažodį. Patartina jį reguliariai keisti ir kuriant naują - pasitelkti skirtingus simbolius, sudėtingas kombinacijas, kurias žinotumėte tik Jūs.  

4.    Elektroniniu paštu mus gali pasiekti daug elektroninio šlamšto (angl. spam). Nepageidaujami reklaminiai pranešimai ne tik užpildo asmeninio elektroninio pašto erdvę, tačiau su jais gali atkeliauti virusai ir kitos Jūsų kompiuterio darbą galinčios paralyžiuoti elektroninės programos. Rekomenduojama neatidarinėti prisegtų failų ar nuorodų, pateiktų elektroniniame laiške, kurį gavote iš nepažįstamo asmens.

5.    Niekada nesidalinkite savo internetinių paskyrų prisijungimo duomenimis (ypač slaptažodžiu), jei gavote nenumatytą elektroninį laišką, kuriame prašoma juos pateikti. Šią gudrybę paprastai naudoja apsimetėliai, kurie, prisidengę populiariomis paslaugų interneto svetainėmis, socialiniais tinklais, teigia, jog Jūsų paskyros sutrikimai reikalauja tokios informacijos. Tai dar vienas būdas nesudėtingai įsibrauti į Jūsų asmeninę elektroninę erdvę.

6.    Naudokite efektyvias antivirusines programas, skirtas apsaugoti Jūsų kompiuterį nuo daugelio elektroninių įsilaužėlių. Šiuo metu ne viena kompanija siūlo nemokamas antivirusines programas, kurias galima rasti ir parsisiųsti internetu (pvz., „Avast", „AVG", „Comodo").

7.    Įsitikinkite, jog interneto svetainės adresas, kurioje norite registruotis arba prisijungti, yra Jūsų įprastai naudojamas, pavyzdžiui, gmail.com, o ne gnail.com. Net minimalus interneto svetainės adreso pavadinimo pokytis gali reikšti, kad jūs esate nukreiptas į interneto sukčių sukurtą fiktyvią interneto svetainę ir yra bandoma gauti Jūsų asmeninius prisijungimo duomenis.

8.    Atkreipkite dėmesį, kaip Jūsų vaikai naudojasi internetu ir kontroliuokite šiuos procesus. Papasakokite vaikams apie interneto keliamas grėsmes. Nors nuolat kuriamos  priemonės saugiam ir draugiškam internetui, tačiau vaikai šiuo atžvilgiu vis dar išlieka pažeidžiamiausia auditorija.

9.    Stebėkite savo pačių veiklas internete, nuomonės reiškimą: Jūsų paskelbta informacija išlieka elektroninėje erdvėje, taigi būkite apdairūs ir korektiški.

10.    Jei esate drąsus ir internete mėgstate komunikuoti su nepažįstamaisiais, nusprendę su jais susitikti būkite itin atsargūs, apie savo planuojamą susitikimą praneškite bent vienam patikimam asmeniui iš savo draugų ar artimųjų rato.

Duomenys iš: http://www.ivpk.lt/news/1767/21/10-patarimu-leidzianciu-saugiau-jaustis-internete

Skaityta: 1612 | Parašė: Bagmamka | Tags: saugumas internete | Balsuota: 5.0/1
Total comments: 4
4 Feiny  
0
ten viskas užrakinta, reik iš karto registruotis, o man norisi iš anksto žinoti kas ir kaip,todėl neinu eek ;)

3 Bagmamka  
0
ir aš radau savo pašte eek toks nikas xxx (tikro nesakau), kažkas yra sakęs, kad tas ždis-tiptop. ale kas? nepamenu. tai pažįstamų kvietimai, kurie turi meilo adresą. kitais nikais eina, tai ir nežinom kas. o toks saitas TWO yra - pažintys, seksas, bendravimas...

2 Dzein  
0
Aš irgi radau kvietimą į TWO iš Avaldos.Iš kur ?Ištryniau,žinoma,bet kaip jie atkeliauja nežinant pašto? :o

1 feny  
0
šiandien esu pritrenkta,nes savo emaile radau du kvietimus prisijungti man prie ,,TWOO'' :o svarbiausiai tai,kad tame kvietime surašyta mano zebroje esančios anketos daviniai,kurių niekam nesu niekad davusi... :o horror horror

Only registered users can add comments.
[ Registracija | Prisijungti ]
APLANKOME:
Bagmamka
Rankdarbis.do
Free Online Games
Video Tutorials
All HTML Tags
Browser Kits

UŽRAŠAMS

MINI-KALBOS
 
200

STATISTIKA

Naršo: 1
Svečiai: 1
Nariai: 0

PRISIJUNGTI

Copyright MyCorp © 2024Make a free website with uCoz